iran flag

AGPS چیست؟ هر آنچه که باید در مورد این تکنولوژی بدانید!

4.7/5 - (18 امتیاز)

فناوری کاربردی AGPS چیست؟

یکی از فناوری‌های مهم که در واقع کمک‌رسان ردیاب‌ها در نظر گرفته می‌شود، تکنولوژی ای‌جی‌پی‌اس (AGPS) است. تقریبا همه گوشی‌های هوشمند موجود در بازار دارای تراشه AGPS داخلی هستند و اگر صاحب یک گوشی هوشمند هستید و از ابزارهایی مانند Google یا Apple Maps برای ناوبری استفاده کرده‌اید، به احتمال زیاد مزایای AGPS را تجربه کرده‌اید. در این مقاله بررسی می‌کنیم که AGPS چیست و با کارکرد، انواع و تفاوت آن با GPS معمولی آشنا می‌شویم.

پیشنهاد می کنیم مقاله “ GPSچیست؟” را مطالعه نمایید.

جی پی اس چیست؟

سیستم موقعیت‌یاب جهانی یا همان جی‌پی‌اس (GPS)، یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره است که خدمات مکان‌یابی را در هر نقطه از کره زمین با یک خط دید بدون مانع به چهار یا چند ماهواره GPS امکان‌پذیر می‌کند. GPS به طور خاص به سیستم ماهواره‌ای گفته می‌شود که تحت اداره و کنترل ایالات متحده است و یکی از چندین GNSS (سیستم ناوبری ماهواره‌ای جهانی) موجود در دنیا به شمار می‌رود که اکنون در کنار سیستم‌های GLONASS، Galileo، Beidou و دیگر سیستم‌های منطقه‌ای استفاده می‌شود.

شما می توانید در مقاله “سیستم ناوبری ماهواره‌ ای Galileo چیست؟” به صورت کامل در مورد این سیستم بخوانید.

GPS چیست

AGPS چیست؟

ای‌جی‌پی‌اس یا همان AGPS یک سیستم موقعیت‌یاب جهانی کمکی است که از ایستگاه‌های سیار کمک می‌گیرد تا زمان تعمیر موقعیت GPS را کاهش دهد. این فرستنده‌های متحرک دارای گیرنده‌های GPS هستند که به طور مداوم سیگنال‌های ماهواره‌های GPS و سرورهای قدرتمند را برای پردازش اطلاعات، دریافت می‌کنند. این فناوری موجود در دستگاه تلفن همراه، می‌تواند به این اطلاعات موجود در سرورهای ایستگاه‌های سیار دسترسی پیدا کند تا سرعت مکان‌یابی را افزایش دهد.

از جمله مزایای استفاده از AGPS عبارت‌اند از:

  • تعیین موقعیت مکانی سریع‌تر
  • نیاز به قدرت پردازش کمتر که در نتیجه باعث صرفه‌جویی در باتری می‌شود
  • تعیین موقعیت مکانی دقیق‌تر در فضاهای داخلی

پیشنهاد می کنیم مقاله “سیستم ناوبری ماهواره ای جهانی یا GNSS چیست؟” را مطالعه نمایید.

هدف از ساخت و طراحی AGPS چیست؟

جی‌پی‌اس در ابتدا فقط برای اهداف نظامی و به منظور هدایت هواپیما، سربازان و حتی بمب‌ها ساخته و استفاده می‌شد. در بیشتر موارد، گیرنده‌های آن در مناطق باز با دسترسی خط دید به ماهواره‌ها قرار داشتند. اما زمانی که GPS برای استفاده تجاری و به‌صورت عمومی در دسترس قرار گرفت، برنامه‌های کاربردی جدید تقاضاهای بیشتری را برای این سیستم ایجاد کردند.

برای آگاهی از دلیل پیدایش AGPS ، باید بگوییم که این برنامه‌های جدید به سیگنال‌های GPS برای رسیدن به مکان‌هایی نیاز داشتند که توسط نوعی پوشش مانند درختان یا سقف‌ها مسدود شده‌اند. بنابراین، مفهوم A-GPS یا GPS کمکی ایجاد شد. A-GPS علاوه بر پوشش بهتر موقعیت مکانی، زمان راه‌اندازی را نیز بهبود می‌بخشد. یعنی زمان مورد نیاز ماهواره‌ها و گیرنده‌ها برای برقراری یک اتصال مطمئن کاهش پیدا می‌کند.

برخی از اولین تلفن‌های همراه مجهز به A-GPS، مانند تلفن‌های Verizon Wireless و Sprint-Nextel، دارای تراشه‌های خاصی بودند که نسبت به چیپ‌های GPS معمولی قیمت بسیار کمتری داشته و انرژی کمتری مصرف می‌کردند. AGPS دارای دو حالت کار شامل Mobile Station Assisted (MSA) و Mobile Station Based (MSB) است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

حالت پشتیبانی شده توسط ایستگاه سیار (MSA)

در حالت AGPS پشتیبانی شده توسط ایستگاه سیار (MSA)، محاسبه موقعیت توسط سرور با استفاده از اطلاعات فرستنده‌های متحرک انجام و اطلاعات موقعیت‌یابی به دستگاه تلفن همراه ارسال می‌شود. فرآیند محاسبه موقعیت مکانی با استفاده از حالت MSA AGPS را می‌توان از طریق سه مرحله زیر درک کرد:

  • دستگاه تلفن همراه زمان مرجع، کمک به دستیابی و سایر اطلاعات اختیاری را از ارائه دهنده شبکه تلفن همراه (سرور AGPS) دریافت می‌کند.
  • دستگاه تلفن همراه داده‌های ناقص GPS را به ارائه دهنده شبکه تلفن همراه ارسال می‌کند.
  • سرور AGPS موقعیت تلفن همراه را حساب می‌کند و دیتای مکان را در اختیار دستگاه قرار می‌دهد.

آیا AGPS موقعیت ایستگاه سیار را ارسال می‌کند؟

خیر، فناوری AGPS فقط برای تثبیت موقعیت اولیه به اطلاعاتی از ایستگاه سیار نیاز دارد تا مکان به‌روز شده کاربر را سریع‌تر بازگردانی کند. برای درک اینکه اطلاعات مورد استفاده از ایستگاه سیار برای AGPS چیست و چگونه زمان راه‌اندازی آن کاهش می‌یابد، باید بدانیم GPS چگونه کار می‌کند.

AGPS

AGPS چگونه به سیستم GPS کمک می‌کند؟

فناوری جی‌پی‌اس برای تعیین دقیق موقعیت جغرافیایی همیشه با ماهواره‌ها در حال گردش به دور زمین در حال برقراری ارتباط است و برای تعیین دقیق موقعیت باید با نزدیک‌ترین ماهواره مخابراتی ارتباط برقرار کند. اما در شرایطی مانند قرارگیری موقعیت‌یاب در نقطه کور، تشخیص دقیق موقعیت با مشکل روبه‌رو می‌شود. از این رو فناوری ای جی‌پی‌اس به کمک ردیاب می‌آید. فناوری AGPS که در ناوگان حمل‌ونقل و تلفن‌های همراه استفاده می‌شود، در این شرایط می‌تواند با اتصال به اینترنت اطلاعات مورد نیاز برای ارتباط با ماهواره را پیدا کند.

شما در مقاله” سیستم ناوبری ماهواره ای GLONASS چیست؟ ” می‌توانید اطلاعات کاملی از این سیستم ناوبری ماهواره ای به دست آورید.

سیستم AGPS فناوری ردیابی ماهواره‌ای را ارتقا داده است

بسیاری از مردم با سیستم GPS آشنا هستند، اما نمی‌دانند که فناوری کمکی این سیستم موقعیت‌یابی جهانی یا همان AGPS چیست. ای جی پی اس یک دستیار برای GPS به شمار می‌رود که با اسامی رهیاب یاری شده، سیستم جهانی موقعیت‌یابی کمکی و همچنین کمک موقعیت‌یاب جهانی نیز شناخته می‌شود و سرعت موقعیت‌یابی را افزایش می‌دهد.

یوفایندر یکی از برترین تأمین‌کنندگان ردیاب خودرو در ایران است و ردیاب‌های این مجموعه از برترین فناوری‌های موقعیت‌یابی ماهواره‌ای بهره‌ می‌برند. ما در یوفایندر همچنین خدمات یکپارچه ردیابی ناوگان‌های حمل‌ونقل را نیز به متقاضیان ارائه می‌دهیم. برای خرید ردیاب‌های یوفایندر و دریافت مشاوره خرید، می‌توانید همین الان از طریق سایت ما اقدام کنید.

خرید ردیاب خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟

در مورد سیستم مدیریت ناوگان سوالی دارید؟ روی ما حساب کنید!

تماس با یوفایندر