ردیابی لجستیکی، یک ارزش افزوده برای بالا بردن اعتماد کاربران
ردیابی لجستیکی؛ یک نیاز روزافزون برای دنیای مدرن
لجستیک یک صنعت در حال گسترش و شامل حملونقل کالا و خدمات از مکانی به مکان دیگر است. با اینکه این صنعت در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است، اما همچنان با چالشهای زیادی مواجه است که مانع از تلاشها برای جابهجایی کارآمد و سودآور کالا میشوند. این چالشها عبارتاند از تاخیر در تحویل، کالاهای آسیبدیده، عدم قابلیت دید لحظهای، هزینههای عملیاتی بالا و موارد دیگر. خوشبختانه، ردیابی لجستیکی با استفاده از جیپیاس به عنوان یک راه حل برای غلبه بر این چالشها و ایجاد تحول در صنعت لجستیک پا به میدان گذاشته است. در این مطلب قصد داریم به معرفی ردیابی لجستیکی بپردازیم.
منظور از سیستم ردیابی لجستیکی چیست؟
لجستیک به معنای مدیریت حرکت منابع است. این حوزه نه تنها شامل محصولات، بلکه جابجایی و ذخیرهسازی مواد، ابزارآلات، تجهیزات، خدمات، افراد و اطلاعات نیز میشود. در واقع لجستیک شامل حملونقل، بستهبندی، انبارداری، حملونقل مواد و مدیریت شرایط است. ردیابی لجستیک به روشها و سیستمهایی گفته میشود که برای پیگیری منابع در سراسر مسیر جابجایی و ذخیرهسازی آنها مورد استفاده قرار میگیرند. با ردیابی لجستیکی میدانید که محصولات، مواد یا سایر منابع شما در هر زمانی از نظر فیزیکی در کجا قرار دارند.
منظور از سیستم ردیابی لجستیکی، نرمافزاری است که خردهفروشان از آن برای نظارت بر محصولات در هنگام تکمیل، بستهبندی و ارسال استفاده میکنند. این دادهها از شرکتهای حملونقل تجاری مختلف، ارائهدهندگان تدارکات شخص ثالث و یا پیمانکارانی که برای تحویل مایل نهایی (لستمایل دلیوری) استفاده میکنند، جمعآوری میشوند تا شرکتها قادر به ردیابی کسبوکار خود باشند و مشتریان نیز بتوانند ببینند که بسته آنها در کدام نقطه از فرایند لجستیکی قرار دارد.
برای اطلاعات بیشتر از سامانه مدیریت ناوگان یوفایندر کلیک کنید
چالشهای متداول پیش روی صنعت لجستیک
در دنیای پرشتاب امروزی، صنعت لجستیک با چالشهای متعددی مواجه است که مانع رشد و موفقیت آن میشود. یکی از این مسائل، تاخیر در تحویل به دلیل بروز حوادث غیرمنتظره، ترافیک و شرایط آبوهوایی است. دیگر چالشهای پیش روی صنعت لجستیک عبارتند از:
- وجود کالاها و محمولههای آسیبدیده به دلیل جابجایی نامناسب در حین حملونقل
- هزینههای عملیاتی بالا؛ مانند سوخت، تعمیر و نگهداری خودرو و هزینههای نیروی کار
- ناتوانی در ردیابی کالاها و داراییها به صورت لحظهای و عدم کنترل و نظارت
- مدیریت ناکافی موجودی که منجر به مازاد موجودی انبار و عرضه میشود.
یوفایندر بهعنوان شریک تجاری شرکت اروپایی تلتونیکا (بزرگترین تولیدکننده تجهیزات تلهماتیک و ردیابی در دنیا) با ارائه تازهترین سیستمهای ردیابی آماده است تا بسیاری از چالشهای لجستیکی پیش روی شرکتهای مختلف را برطرف کند.
ردیابی لجستیکی؛ یک تحول نوین در صنعت حملونقل
استفاده از نرمافزار ردیابی لجستیکی مجهز به جیپیاس یا سامانه موقعیتیاب جهانی برای وسیله نقلیه به شما کمک میکند تا موقعیت مکانی خودروی مورد نظر خود را روی نقشه ثبت کنید. این ویژگی به شما امکان میدهد تا ببینید کدام وسیله نقلیه در حال حرکت است و به کدام جهت در حال رفتن است. ردیابی لجستیکی با استفاده از جیپیاس دارای مزایای متعددی است که برخی از آنها عبارتند از:
- مدیریت ناوگان و بهبود کارایی زنجیره تامین: شرکتهای لجستیکی با مشاهده بیدرنگ زنجیرههای تامین خود، میتوانند عملیات خود را سادهسازی کنند، به بهینهسازی مسیرها بپردازند و احتمال تاخیر در تحویل را کاهش دهند. همچنین میتوان بهرهوری سوخت را بهبود بخشید و هزینههای عملیاتی را نیز کاهش داد.
- ردیابی موقعیت مکانی محمولهها و داراییها به صورت لحظهای: ردیابهای جیپیاس میتوانند ردیابی موقعیت مکانی محمولهها و داراییها را به صورت لحظهای به شما ارائه دهند. بدین ترتیب شرکتهای لجستیک میتوانند داراییهای خود را نظارت کنند و مشتریان را در مورد وضعیت و زمان تخمینی تحویل کالاهای خود مطلع نمایند.
- افزایش ایمنی حملونقل و پرسنل: ردیابهای جیپیاس میتوانند به بهبود ایمنی و امنیت محمولهها و همچنین پرسنل درگیر در عملیات لجستیک کمک کنند. شرکتها با بهرهگیری ردیابی لجستیکی بلادرنگ میتوانند به سرعت به حوادث غیرمنتظره، سرقتها یا بلایای طبیعی واکنش نشان دهند.
- کنترل موجودی: شرکتها میتوانند با ایجاد قابلیت دید لحظهای در تمامی سطوح، اطمینان حاصل کنند که محصولاتشان همیشه در دسترس هستند. بدین ترتیب انباشت بیش از حد یا موجودی انبار کاهش پیدا میکند و مدیریت عملیات انبار کارآمدتر خواهد شد.
- تجربه بهتر مشتری: شرکتهای لجستیک با ارائه بهروزرسانی دقیق و بهموقع وضعیت محمولهها، میتوانند تجربه کلی مشتری را بهبود بخشند. این نکته میتواند به کسبوکارها در ایجاد و حفظ وفاداری مشتری کمک کند.
مطالعات موردی؛ اجرای موفقیتآمیز ردیابی لجستیکی
همه ما احساس خرید آنلاین و سپس انتظار رسیدن بسته خود را تجربه کردهایم. همچنین برای همگی ما اطلاعات پستی به همراه شماره ردیابی نیز ارسال میشود. امروزه بسیاری از خردهفروشان در سطح جهان برای معاملات تجارت الکترونیک و سرویس تحویل خود از ردیابی لجستیکی استفاده میکنند. برخی از مطالعات موردی موفق در شرکتهایی که ردیابی لجستیکی را در عملیات خود پیادهسازی کردهاند عبارتند از:
- ردیابی لجستیکی آمازون برای بهینهسازی تحویل: آمازون برای بهینهسازی فرآیند تحویل خود و ارائه زمان دقیق تحویل به مشتریان از ردیابی جیپیاس استفاده میکند. ردیابی جیپیاس به کاهش تاخیرهای تحویل، ردیابی محمولههای گمشده و ارائه بهروزرسانی لحظهای به مشتریان کمک شایانی میکند.
- ردیابی لجستیکی مرسک برای بهینهسازی مسیر: مرسک یک شرکت حملونقل جهانی است. این شرکت برای بهینهسازی مسیرهای حملونقل، کاهش مصرف سوخت و بهبود کارایی و در عین حال تضمین ایمنی از ردیابی جیپیاس استفاده میکند.
- ردیابی لجستیکی کوکاکولا برای مدیریت دارایی: کوکاکولا برای مدیریت داراییهای خود از جمله کامیونها، ماشینهای فروش خودکار و سایر تجهیزات از ردیابی جیپیاس استفاده میکند. این فناوری به کوکاکولا کمک میکند تا داراییهای خود را ردیابی کند، بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد و از نگهداری بهموقع آنها اطمینان حاصل کند.
شرکت شما نیز میتواند با تهیه محصولات یوفایندر و بهرهگیری از جدیدترین و دقیقترین فناوری روز دنیا، به جمع بزرگترین سازمانهایی در جهان بپیوندد که برای کارآیی بهتر عملیات خود از سیستم ردیابی لجستیکی استفاده میکنند.
آینده درخشان ردیابی لجستیکی با جیپیاس
آینده ردیابی لجستیکی امیدوارکننده و سرشار از پتانسیل است. این فناوری به تکامل و ادغام با سایر فناوریهای پیشرفته مانند اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI) و تجزیه و تحلیل کلاندادهها ادامه خواهد داد تا بینش دقیقتر و ارزشمندتری را در مورد عملیات لجستیک ارائه دهد.
یوفایندر شرکت فعال و پیشرو در حوزه مدیریت ناوگان است. ما در یوفایندر صرفا محصول تلتونیکای اصل لیتواتی را به مشتریان عرضه میکنیم. کالاهای یوفایندر از ضمانت اصالت کالا و همچنین 18 ماه گارانتی برخوردار هستند. از دیگر خدمات یوفایندر میتوان به نصب در محل، خدمات پس از فروش و همچنین مشاوره رایگان اشاره کرد.