iran flag

نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی، مروری بر کاربرد GPS در دریانوردی

امتیاز دهید

ضرورت استفاده از جی پی اس در ناوگان دریایی

برای حرکت در دریا به عنوان محیطی پیچیده و گسترده نیاز به سیستم‌هایی پیشرفته برای ردیابی کشتی‌ها وجود دارد. از طرفی با توجه به روند رو به رشد استفاده از کشتی برای مقاصد تجاری و تفریحی، مساله امنیت سفرهای دریایی نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اصولا ردیاب‌های دریایی می‌توانند نقش موثری در زمینه پیش‌بینی و پیشگیری از حوادث غیر مترقبه مانند طوفان، گم شدن کشتی‌ها و غرق شدن آن‌ها ایفا کنند. ضمنا می‌توان به کمک GPS در دریانوردی از وضعیت کشتی‌ها به صورت لحظه‌ای مطلع شد. در این مطلب از وب سایت یوفایندر می‌خواهیم نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی را بررسی کنیم.

ویژگی‌های یک GPS مناسب برای دریانوردی

در زمینه استفاده از جی پی اس در صنایع دریایی بهتر است خصوصیات این دسته از ردیاب‌های دریایی را بدانید. یکی از مواردی که می‌توان با استناد به آن نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی را بررسی کرد، سیستم شناسایی خودکار AIS است که با استفاده از فرستنده‌های نصب شده بر روی کشتی‌ها اطلاعاتی از قبل شناسه خاص، موقعیت و سرعت را ارسال می‌کند.
این گروه از داده‌ها می‌توانند از طریق تجهیزات نظراتی مانند سیستم‌های ترافیک شناورها یا همان VTS دریایی دریافت و سپس پردازش شوند. در ادامه به معرفی ردیاب قایق و کشتی و خصوصیات آن می‌پردازیم. لازم به ذکر است که شما با مطالعه این ویژگی‌ها می‌توانید به مزایای جی پی اس در کشتی برای یک سفر دریایی کنترل شده پی ببرید.
این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

  • دستگاه‌های ردیاب دریایی همه نقاط کره زمین را پوشش می‌دهند. پس دریانوردان نگرانی بابت نقطه کور یا پوشش‌دهی ضعیف دستگاه ندارند.
  • جی‌پی‌اس کشتیرانی به باتری پشتیبان مجهز بوده و در صورت قطع شدن برق کشتی‌ باز هم بدون مشکل کار می‌کند.
  • تغییرات هوا تاثیری روی میزان کارآیی جی‌پی‌اس نداشته و به ‌هیچ وجه تحت تاثیر شرایط جوی نامناسب قرار نمی‌گیرد.
  • جی‌پی‌اس‌های کشتیرانی به هشدار تغییر موقعیت مجهز هستند. اگر این هشدار فعال باشد، درصورت تغییر موقعیت کشتی به سرعت به صاحب آن اطلاع داده می‌شود و او می‌تواند برای جلوگیری از خطر خیلی زود اقدام کند.
  • با ردیاب کشتی امکان شنیدن صداهای داخل محیط یا اطراف وجود دارد.
  • سرعت حرکت کشتی‌ها روی جی‌پی‌اس قابل تشخیص است. بنابراین اگر کشتی با سرعتی بیشتر از حد مجاز حرکت کند، صاحب کشتی خیلی زود متوجه می‌شود و جلوی رخدادهای ناگوار را می‌گیرد.
  • ممکن است عده‌ای قصد غیرفعال کردن یا جدا کردن ردیاب دریایی را داشته باشند. در چنین مواقعی دستگاه پیامک هشدار می‌فرستد و صاحب کشتی را از شرایط آگاه می‌کند.

نقش جی پی اس در کشتیرانی

بررسی نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی

نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی چیست؟ اولین کاربرد جی‌پی‌اس برای دریانوردی، امکان استفاده از موقعیت‌یابی لحظه‌ای آن است. این ردیاب هم مانند دیگر ردیاب‌ها از جمله خودرو و موتور، می‌تواند اطلاعاتی دقیق و فوری را از موقعیت کشتی از هر نقطه‌ای در جهان فراهم کند.

در حقیقت مدیر ناوگان یا ناخدا می‌تواند به لطف نرم‌افزار مدیریت ناوگان موقعیت کشتی‌ها و قایق‌ها را در آبراها، بنادر و دریاهای آزاد به شکل لحظه‌ای پایش کند. این به معنای آن است که اگر کشتی با راهزنان دریایی مواجه شده و از مسیر اصلی خود منحرف شود و یا به هر نحوی مشکلی برای آن به وجود بیاید، مدیر ناوگان می‌تواند در زمانی کوتاه درخواست کمک کند. به این ترتیب حتی در صورتی که کشتی و یا قایق مفقود شود، مدیر ناوگان می‌داند که دقیقا کجا است.

پیشگیری از سرقت کشتی‌ها به لطف قابلیت ژئوفنسینگ ردیاب

یکی دیگر از مزایای جی پی اس در کشتی، کاهش قابل ملاحظه سرقت کشتی‌ها و به طور کلی ناوگان حمل و نقل دریایی است. اما ژئوفنسینگ به چه معنا است؟ ژئوفنسینگ به معنی تعیین کردن محدوده جغرافیایی است و به صاحبان کشتی، قایق و یا مدیر ناوگان این قابلیت را می‌دهد که یک محدوده مشخص را به منظور رفت و آمد کشتی تعریف کند و در صورتی که از کشتی از آن محدوده تعیین شده عبور کرد، در زمانی کوتاه هشداری را برای او ارسال کرده و او را آگاه می‌کند.

نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی و رابطه آن با کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری

به طور کلی زمان دقیق حرکت و رسیدن کشتی‌ها با استفاده از جی پی اس کشتیرانی به شکل لحظه‌ای به کمک ردیاب‌های دریایی امکان‌پذیر خواهد بود. به این منظور مدیر ناوگان و خدمه دریایی می‌توانند آموزش کار با جی‌پی‌اس دریایی را جدی بگیرند تا مسافت‌های طی‌شده توسط قایق‌ها را در اختیار داشته و زمان دقیق سرویس‌های دوره‌ای را کنترل کنند. وقتی سرویس‌های اجزای مختلف قایق به موقع انجام شوند، فرسودگی کمتری پیدا کرده و هزینه‌های مربوط به تعمیر آن‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند.

نقش جی پی اس در سازمان های کشتیرانی و افزایش راندمان و رضایت مشتریان

نقش بعدی جی پی اس در سازمان های کشتیرانی مربوط به افزایش بهره‌وری و همینطور افزایش رضایت مشتریان می‌شود. اما چطور این اتفاق رخ می‌دهد؟ با توجه به اینکه ردیاب امکان نظارت بیشتری را برای عبور و مرور کشتی‌ها فراهم می‌کند، طبیعتا بهره‌وری نیز افزایش پیدا کرده و کالاها و مرسوله‌ها با دقت و نظارت به مراتب بیشتری حمل خواهند شد.
از طرفی وجود نظارت بیشتری بر روی کشتی باعث افزایش بهره‌وری نیز می‌شود. با جی پی اس دریانوردی محموله‌ها به موقع و در نهایت سلامت می‌توانند به مقصد مورد نظر برسند و در شرایطی که بنا به هر دلیلی تاخری در رسیدن بار ایجاد شود به کمک ردیاب موقعیت‌یاب کشتی می‌توان زمان تقریبی رسیدن آن را به خوبی تشخیص داد.

ناوگان دریایی با سیستم مدیریت ناوگان

افزایش حداکثری راندمان ناوگان دریایی با سیستم مدیریت ناوگان یوفایندر

مدیران سازمان‌های کشتیرانی می‌توانند با خرید و نصب GPS دریایی، به شکل لحظه‌ای تصویر و وضعیت کشتی را کنترل کرده تا به این ترتیب بتوانند از موقعیت کشتی و همینطور سلامت تمامی مسافران اطمینان کسب کنند. سیستم مدیریت ناوگان یوفایندر با ویژگی‌های هوشمند و سطح بالا، در خدمت شما است تا به بهترین شکل ناوگان خود را مدیریت کنید. توسط این سیستم می‌توانید علاوه بر کاهش هزینه‌های ناوگان، بهره‌وری ناوگان را نیز افزایش دهید. ضمنا این ردیاب‌ها به شما قابلیت‌های بی‌نظیری مانند محاسبه مسافت بین پروژه‌ها، ترسیم مرز‌های جغرافیایی، گزارشات عملکرد ماشین آلات، امکان سنجش میزان مصرف سوخت خودرو‌های ناوگان و بسیاری دیگر از ویژگی‌های کاربردی را خواهند داد.

سوالات متداول

استفاده از جی پی اس در دریانوری چگونه باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود؟
شناسایی بهترین مسیر برای رسیدن بار کشتی به مقصد، استفاده از قابلیت ژئوفنسینگ و تعیین محدوده سرعت مجاز از عملکردهای جی پی اس دریایی هستند که منجر به کاهش مصرف سوخت می‌شوند.
ردیاب چطور می‌تواند به کشتی‌های تجاری کمک کند؟
صاحبان کشتی‌های تجاری و همینطور افرادی که محوله کشتی برای آنان است، این فرصت را دارند تا در هر زمان که اراده کنند نسبت به ایمنی کشتی و مرسوله خود، اطلاعات کسب کنند.

خرید انواع ردیاب های تلتونیکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟

در مورد سیستم مدیریت ناوگان سوالی دارید؟ روی ما حساب کنید!

تماس با یوفایندر